Bezpečný a krásný dětský pokoj

Dětský pokojíček musí splňovat poměrně náročná kritéria na styl a především pak na bezpečnost a ideální je obě tyto vlastnosti pěkně skloubit.

Bezpečný a krásný dětský pokoj

Zásady bezpečného dětského pokoje:

1.   Dětský pokoj by neměl obsahovat ostré hrany a rohy, volte raději zaoblený nábytek. V případě, že již vlastníte nábytek s ostřejšími hranami, dobře poslouží ochrany rohů.
2.   V dětském pokoji by se neměly vyskytovat nebezpečné látky, které by dítě mohlo pozřít, kupříkladu různé čistící přípravky.
3.   Podobně by se zde neměly nacházet příliš malé předměty a hračky, které by mohlo dítě vložit do úst a polknout.
4.   Ekologické povrchové úpravy nábytku a součástí dětského pokojíku jsou neméně důležité. Vybírejte takový nábytek, který bude upraven ekologickými barvami a laky.
5.   Do dětského pokoje vždy umísťujte takové hračky, které jsou určené právě pro vaše děti a jejich věkovou skupinu. Pro ty nejmenší se například nehodí vozítka či hračky na dálkové ovládání.
6.   Vysoce bezpečná a pohodlná by měla být dětská postýlka, platí to také pro dětská křesílka a židličky.
7.   Pravidelně tuto místnost větrejte a zajistěte dětem čistý vzduch, stejně jako jeho správnou teplotu. Ta by se měla pohybovat od 20 do 23 stupňů Celsia.
8.   Zajistěte dětem dostatek prostoru pro pohyb a hru.

Design dětského pokojíčku

Aby byl dětský pokoj krásný a líbil se především dětem, vymalujte ho živými a zářivými barvami, které jsou veselé. Děti se tak budou cítit příjemněji. Stěny a malbu pak můžete oživit s různými samolepkami, v současnosti se veliké oblibě těší speciální fotoobrazy a nálepky na stěnu.

Nepřehánějte to s množstvím nábytku, v dětském pokoji nemusí být velké skříně, ale postačí jen menší komoda a šuplíky v psacím stolku. Použitý nábytek by pak měl svou barvou korespondovat s malbou stěn.

Design dětského pokoje tvoří ale také samotné hračky, které se vlastně proměňují v dekorace, pokud právě nejsou používány. Každá hračka by tak měla mít své místo, nepořádek ke kráse dětského pokojíku rozhodně nepřispívá.