Elektrická autíčka jako pravá

Pro děti od tří let jsou neobyčejnou zábavou moderní elektrická vozítka, která imitují auta dospělých tak dokonale, že vypadají jako jakési zmenšeniny skutečných vozů.

Elektrická autíčka jako pravá

 To ale není jediné, co by vás na současných modelech elektrických autíček, jako je například model AUDI Q7 NEW, zaujmout.

Výdrž autíček

Výdrž autíček na elektrický pohon se může pohybovat od jedné hodiny, až po mnohonásobně delší čas. Záleží samozřejmě na modelu, ale také na způsoby jízdy, ať už řídí dítě samo, nebo jeho autíčko ovládají rodiče. Ale k tomu se ještě propracujeme. Je jisté, že provozuschopnost autíčka by měla setrvávat i při plném výkonu alespoň jednu hodinu, jinak byste více nabíjeli, než jezdili. Ke každému elektro autíčku musí být dodána baterie a k ní i odpovídající nabíječka.

Ovládání autíček

Existují dva způsoby, jak ovládat elektrická autíčka pro děti. První spočívá v ovládání auta rodičem, což může být mimochodem velká zábava, druhou možností je řízení elektrického vozítka dítětem. To má k dispozici v podstatě jediný pedál, který je plynem i brzdou zároveň. Funguje to tak, že po sešlápnutí se auto rozjede a po uvolnění pedálu zase bude brzdit. Pozor, elektrická autíčka pro děti nesmí na běžné silnice a do provozu, na veřejná parkoviště, a nedoporučuje se užívat je na svazích s příliš velkými sklony. Všechna opatření mají samozřejmě za cíl zajistit dítěti maximální bezpečnost a sobě více klidu.

Funkčnost a vlastnosti

Elektro auta pro děti se můžou rozdělovat na jednomístná, dvojmístná, a najdou se dokonce i vícemístná. U kvalitních modelů s licencí by mělo být možné otevírat dveře, ale také se u nich můžete setkat s koženými a vysoce pohodlnými sedačkami či vstupem pro MP3. Zcela nezbytným vybavením je pedál pro ovládání rychlosti, volant a neměla by chybět měkká gumová kola. Čím měkčí kola, tím bude jízda pro dítě pohodlnější. Pokud máte dítko rádi pod kontrolou, volte pouze modely aut s externím ovládáním.

Další funkce a výbava:

• Tlačítko start
• Melodie na volantu
• Zpátečka
• Elektrická brzda
• Baterie a nabíječka
• Ukazatel napětí a výdrže baterie