Co dělat, pokud máme doma zahradu

Jarní sluníčko láká všechny na zahrádku, do parků a na procházku. V posledních dnech to sice není žádný med a na procházku nebo do parku si musíme…

Jarní sluníčko láká všechny na zahrádku, do parků a na procházku. V posledních dnech to sice není žádný med a na procházku nebo do parku si musíme ještě nějakou chvíli počkat, ovšem výhodu mají zejména ti, kteří mají u domu svou vlastní zahrádku. Přece jen se mohou i této těžké době provětrat na sluníčku a načerpat z něj alespoň trochu energie.

Hrabání listí, sběr větviček nebo první sázení sazeniček nám všem najednou přijde velmi důležité a bereme to jako odreagování, protože jsme vlastně již nějaký ten týden doslova uvězněni mezi čtyřmi stěnami našeho domu. Světová krize, která zasáhla všechny kontinenty snad ale nubude trvat donekonečna a my se spolu se svými blízkými budeme moci věnovat zahrádce naplno. Někdo se už těší právě na zahradničení, jiný zase na grilování. A to první v roce bývá tím nejlepším.

K tomu nám mohou pomoci naše malé ratolesti, pro které je to velmi těžké období, kdy je vlastně musíme nějak zabavit. Není to jen o malování, stříhání a lepení. Musíme je zabavit tak, aby vydali ze sebe nějakou energii. Pobyt na čerstvém vzduchu alespoň na chvíli všem zvedne náladu, bude se nám lépe spát a budeme se cítit dobře. Pokud máme na zahradě nějakou práci, můžeme děti zabavit také tím, že nám budou pomáhat, třeba s hrabáním listí. Ale určitě jim udělaá radost i to, že nám pomohou s umýváním našeho vozu. O to víc budou mít radost ze svého vlastního vozidla. Na trhu se dnes totiž objevují hračky podobné těm dospěláckým. Takže na pískovišti můžeme najít lopatku, kbelík, kolečka, ale v garáži může být vedle rodinného vozu také dětské elektrické vozidlo, které je jen miniaturou toho opravdového. Tyto dokonalé hračky jsou vybaveny dokonce i bezpečnostními pásy, pedály a i sedačky mohou být v imitaci kůže, jako u opravdových vozidel. Děti si tak mohou na vlastní kůži vyzkoušet, jak se takové auto ovládá a jakou práci má jejich tatínek při cestě k babičce na venkov.

Hra na řidiče bude určitě bavit nejen děti, ale rodiče si tak mohou alespoň na nějaký čas trochu oddechnout. Samozřejmostí je, že jediným omezením zde je fakt, kdy takové vozítko nesmí na pozemní komunikaci.