Co koupit dětem k prvním narozeninám

děti

První narozeniny jsou jedinečným zážitkem pro rodinu a příbuzné miminka, které se sice v pozdějších letech do dnešních dnů ve vzpomínkách jistě vědomě nevrátí, ale všechny suvenýry a dárky mu je budou připomínat. Mnoho lidí přemýšlí, co koupit dítěti do jednoho roku na památku tohoto dne. Navrhujeme osvědčené dárky, které osloví dítě i rodiče. Přečtěte si našeho průvodce!

Jaký dárek pro roční dítě vybrat?

Když přemýšlíte o dárku pro roční dítě, máme na výběr ze dvou kategorií dárků. První je zcela zřejmý: jedná se o vyvíjející se hračky pro miminko. Druhý o něco méně, protože se bavíme o doplňcích a vybavení pro děti, které rodiče jistě ocení. Může se jednat např. o autosedačku (nejmenší dětskou sedačku, tzv. skořepinu, obvykle používají děti do 13-14 měsíců), lehký kočárek nebo sadu oblečení pro dítě. Takový nákup je však třeba konzultovat s rodiči a zeptat se jich, zda jsou takové pomůcky pro ně a dítě nezbytné.

Co můžete koupit dítěti do jednoho roku?

Při nákupu hračky pro roční dítě je vhodné mít na paměti, že děti v tomto věku jsou nesmírně zvědavé na svět, který vstřebávají všemi smysly. Rádi experimentují, učí se mluvit, chodit, trénují manuální dovednosti, poznávají kategorie a barvy. Je to pro ně opravdu intenzivní období. Proto stojí za to vybírat hračky pro nejmenší na rok, aby podpořily aktivitu a objevování a poskytly různé podněty.

Perfektní budou všemožné multifunkční sady vzdělávacích hraček, například vkládačky, do kterých může dítě vkládat tvary různých tvarů a procvičovat si tak přesnost a logické myšlení. Skvělé budou i nástroje jako malá piána nebo činely, na kterých bude miminko moci objevovat svět zvuků.

Dobrým nápadem na dárek pro roční dítě je také projektor do dětského pokoje, který pomůže miminku zklidnit se před spaním. Projektor poskytuje jemné světlo a zobrazuje hvězdnou oblohu v dětském pokoji, což povede k usínání. Tento dárek ocení i rodiče!

Další kategorií dárků jsou ty, které podpoří miminko trávit čas venku. První kolo (odrážedlo) zde bude perfektní volbou. Pro děti, které jsou ještě malé na dvoukolku nebo krosové kolo, doporučujeme především tříkolky s rukojetí pro dospělé. Je to vozidlo, které je plně přizpůsobeno potřebám dětí, které mohou bezpečně objevovat kouzla a učit se pravidlům jízdy na kole. Odrážedla vybavená interaktivními hračkami jsou k dispozici ve dvou barevných provedeních - růžové pro holčičku a modré - pro kluka. Je to skvělý dárek k narozeninám!

Co můžeš koupit dívce k narozeninám?

Kromě univerzálních hraček existuje i mnoho vychytávek věnovaných pohlaví. Pokud přemýšlíte, jaký dárek pro roční holčičku bude ten nejlepší, zde najdete inspiraci. Vzdělávací, interaktivní kostka je skvělý nápad – a dívky tohoto věku začínají své matky stále více napodobovat. Taková vychytávka je navíc skvělou a především bezpečnou možností, jak rozvíjet smysly zraku a sluchu. Barevné obrázky upoutají pozornost dítěte a zvuky zvířat a veselé melodie pomáhají rozlišovat zvuky. Co jiného stojí za to dát dívce na rok? Dobrým nápadem může být i kočárek s panenkou, interaktivní medvídek nebo dřevěné kostky. Ten si rozvine zejména schopnost logického myšlení, vytváření struktur, rozpoznávání tvarů a barev.

A co narozeniny kluka?

K chlapeckým prvním narozeninám samozřejmě doporučujeme autíčka, např. v podobě výše zmíněných vkládaček nebo naučných vozidel se zvukovými prvky. Vyplatí se vsadit i na hračky do vany, které zpříjemní chvíle strávené ve vaně. Děti si obecně rády hrají ve vodě a ke hře je navíc povzbudí edukativní hračka, jako je sada hrníčků na přelévání vody nebo loď. Dobrým nápadem budou také bloky, hádanky a věže, z jejichž vrcholu můžete koulet míčky a učit se tak zákonům gravitace.

Dárek k prvním narozeninám - shrnutí

Při výběru dárku pro 1 rok je vhodné pamatovat na to, že hračky by měly být určeny pro děti od 1 roku, tedy z bezpečných certifikovaných materiálů a neměly by obsahovat drobné prvky, které by dítě mohlo vložit do úst. Jen takové jsou zárukou dokonalé a bezpečné zábavy.

Dopřejte svému dítěti zábavu a chvíle nezapomenutelné zábavy výběrem dárku z naší široké nabídky hraček i jízdních kol a motokár vhodných i pro nejmenší děti!

https://www.hrackyzadobrekacky.cz/