Co vše zvažovat, když vybíráme nové zahradní lehátko?

Mít se na zahradě nebo terase příjemně je přáním každého z nás. 

 

Abychom se cítili komfortně, neobejdeme se bez pohodlného lehátka. Na něm můžeme relaxovat, číst, opalovat se, učit se, můžeme na něm trávit celý den ve společnosti přátel i na dovolené a podobně. Ne s každým ale budeme spokojeni. Na co si dát pozor a pro které se rozhodnout?

Pevný a odolný materiál

Ať už budete lehátko používat denně nebo občas, jistě by mělo být z materiálu, který bude pevný a stabilní i při změnách teploty. Kromě materiálu konstrukce ale dbejte i na praktický materiál u potahu. Koupit si můžete, velmi praktická zahradní lehátka SPRINGOS, která mají velice odolný a prodyšný potah, jež je velmi rychle suchý, když zmokne. Pro oživení můžete zvolit šedo variantu, elegantní a decentní je pak hnědá nebo černá.

Zahradní lehátka polstrovaná nebo s prošívanými polštáři jsou velmi pohodlná, hezká na podhled, ale pokud se stane, že vám zmoknou, sušení bude delší. Jsou proto ideální do zastřešených venkovních prostorů, kde s nimi budete maximálně spokojeni. Takové je např. zahradní lehátko Lena Lounger, jež má stabilní konstrukci, nosnost 150 kg, 28 nastavitelných poloh a použít jej můžete i v interiéru.

Zahradní lehátko a jeho nosnost, váha či skladnost

Určitě se při výběru lehátka zajímejte i o to, jakou nosnost má konstrukce vámi vybraného modlu, zvláště pokud trpíte nadváhou.

Pokud máte v plánu brát se sebou zahradní lehátko i na chalupu či dovolenou, zajímejte se i o jeho váhu a rozměry ve složeném stavu. Přece jen, pokud jedete klasickým osobním vozem, často řešíme každé místo. Možná budete zahradní lehátko vybírat právě na jeho lehkost a skladnost. Vyhovovat by vám mohlo např. zahradní lehátko Paradiso PATIO, a vybírat můžete z více barev.

V nabídce najdete i houpací lehátka pro dva nebo lehátka se stříškou.