Dětské šlapací čtyřkolky pro chlapce i dívky

Šlapací čtyřkolky pro děti jsou dopravními prostředky, s nimiž si nejmenší členové rodiny užijí spoustu legrace. 

Dětské šlapací čtyřkolky pro chlapce i dívky

Žádný strach, nebudete za ně muset platit povinné ručení, jako je tomu například u elektrických vozítek. Čtyřkolka může být stejně dobře stylová, jako dostatečně pohodlná pro chlapce či pro dívku. Výhodou šlapací čtyřkolky je ovšem nejen lepší stabilita než u tříkolky, například se můžete potkat s polohovatelným sedadlem.

Příklady výrobců kvalitních šlapacích čtyřkolek:

- Abarth
- Go-Kart

Nafukovací gumová kola

Pokud zůstaneme u modelů Abarth a Go-Kart, tak ty mohou být vybaveny výhodnými gumovými nafukovacími koly. Budou pro dítko zárukou komfortu za jízdy a samozřejmě umožní také zdolávání náročnějších terénů. S tímto dětským vozítkem se dítko dostane mnohem dále než například s koly plastovými. Gumová kola tlumí lépe vibrace a tím pádem jsou pro dítě také zdravější. Kromě zmiňovaného plastu a gumy lze využít také čtyřkolky s pěnovými koly.

Ruční brzda

Skvělým prvkem je ruční brzda, která u čtyřkolových šlapadel, jako jsou motokáry, zajistí více bezpečnosti. Dítě se snadno naučí, jak brzdu spustit.

Řízení a jízda

Jak se takové dětské čtyřkolky řídí? Když opět pohovoříme o zmiňovaných výrobcích Abarth a Go-Kart, ve většině případů je součástí šlapadla speciální pohon s řetězem. U těch nejpropracovanějších modelů je pak umožněno jezdit nejen dopředu, ale také dozadu, nechybí ani volnoběh.

Pevná konstrukce

Čtyřkolky Abarth a Go-Kart jsou vyráběny z velmi pevné a odolné kovové konstrukce, a ta je nepochybně zárukou dlouhodobější životnosti.

Sedátko - základ pohodlí

Důležitost kvality sedátka je u nejrůznějších vozítek dětí často podceňována, ale to není ideální cesta. Zaměřte se rovněž na takové motokáry, které disponují pohodlným a přizpůsobivým sedátkem, splňujícím bezpečnostní, ergonomické i stylové předpoklady.

Pedály a šlapání

Na závěr se pozastavme ještě u pedálů dětských čtyřkolek. U pedálů se hodnotí nejenom snadnost šlapání, ale také to, zda jsou protiskluzové. Díky krytu na řetěz, se nebudete muset bát, že dítku zůstane v řetězu nohavice a ta pak bude téměř neřešitelně znečištěna. Zkrátka, moderní šlapací čtyřkolky si děti zamilují, ale chce to zvolit bezpečnou kvalitu, což splňují výrobci Abarth a Go-Kart.