Dřevěný domeček pro panenky – království každé malé slečny

I domeček pro panenky by měl mít všechny opravdové prvky každého domu. Domeček ze dřeva zaručí naprostou stabilitu domečku – což je u dětské hračky velmi důležité.

Která malá holčička by nechtěla mít vlastní domeček pro panenky, ve kterém může mít své vlastní malé království se všemi prvky, které skutečný domeček musí mít. Darujte svým dětem ten nejkrásnější dárek a splňte jim jejich sen.

Jak má správný domeček pro panenky vypadat – jako skutečný dům

I domeček pro panenky by měl mít všechny opravdové prvky každého domu. Domeček ze dřeva zaručí naprostou stabilitu domečku – což je u dětské hračky velmi důležité. Skutečná rezidence pro panenky obsahuje všechny skutečné předměty, jaké v domě můžeme najít – od kuchyňských potřeb, vybavení pokojíčků, po denní potřeby každé domácnosti.  Děti se tak svou vlastní formou učí to, co do dospělého života budou potřebovat. Pozvat si na návštěvu mohou přátele a mohou si vyzkoušet, jak to v každé domácnosti funguje.

Probuďte jejich dětskou představivost

Děti si velmi rády hrají na dospělé a se svými hračkami tak napodobují běžné činnosti. Věnujte jim vlastní malou domácnost, kde mohou ubytovat své panenky a vyzkoušet si tak budou moci všechny věci, které k vedení domácnosti patří. Součástí domečku je i toaletní stolek, WC, sprchový kout, plně vybavená kuchyňka pro pořádání čajových dýchánků s kamarádkami - tím si děti rozvíjí svou představivost. Dítě si může podle libosti domeček přestavovat díky mobilním částem a příslušenství domku – a tím si zase rozvíjí estetické cítění a tvořivost.

Jaké jsou přínosy hry s panenkami

Každá malá holčička si ráda hraje s panenkami a domečkem pro ně. Celá hra má pro ně ovšem mnohem větší přínos, než si možná myslíme. Panenky mají velmi pozitivní vliv na správný rozvoj dítěte. Učí je sociálnímu cítění, fungování rodiny i domácnosti, pomáhají dítěti také s oblékáním nebo učením se částí lidského těla. Při hře se děti učí soucitu, emocím i empatii.

Ke hře patří také slovní komentování dětí toho, co právě dělají a tím si rozšiřují slovní zásobu a učí se lépe mluvit. Dítě si může ke hře s panenkami a domečkem pozvat kamarády a tím si utužuje společenské chování a navazuje silnější přátelství což je také velmi důležité.

Až budete uvažovat o ideálním dárku pro svou malou holčičku, určitě jí pořiďte krásný domeček pro panenky – její vlastní malé království.