Hledáte vhodné RC modely pro děti? Začněte autíčky

RC modely patří k oněm hračkám, které si oblíbily všechny děti a veliká spousta dospělých. A to je často i důvod, proč svým dětem kupují právě dárek v podobě RC modelů. Můžou si pak hrát s nimi a asistovat v případě, že je třeba vyměnit baterii, něco poupravit nebo spravit. Čím ale začít u těch nejmenších či trošku větších dětí předškolního věku? Ideálně autíčky, která nelétají, neplavou a dají se většinou využívat v interiéru i exteriéru.

Hledáte vhodné RC modely pro děti? Začněte autíčky

Nenáročné ovládání

Je jasné, že poněkud hůře se ovládá vrtulník, letadlo nebo dokonce kvadrikoptéra, zatímco u autíček je to jednodušší. Už proto, že se auto pohybuje pouze v horizontální poloze, a když už do něčeho narazí, neznamená to v drtivé většině případů žádnou velkou katastrofu. Malé děti mají skvělou schopnost učit se nové věci, takže ovládání svého malého RC auta zvládnou v krátké době. Obecně jsou RC auta určena pro děti od 3 let, kdy hovoříme o základních a jednoduchých modelech s intuitivním řízením. 

Autíčka na doma i na ven

Najdou se samozřejmě kvadrikoptéry nebo malé RC vrtulníky, se kterými si děti zalétají i doma, nicméně není to snadné a šance na poškození je až nebezpečně veliká. Auta RC se mohou prohánět bez větších obtíží v domácnosti, ale také venku. Na venkovní ježdění se však více hodí autíčka s většími koly, ideálně terénní, která se nezaleknou ani větší překážky.

Pokud svému dítku pořídíte například závodní formuli a budete se chtít vydat ven, je třeba zvolit správný povrch, například asfalt nebo jemnější beton. 

Typy RC aut pro děti

Rozhodli jste se, že to tedy zkusíte? Že svému synkovi, ale klidně i dcerce, pořídíte RC model auta, s nímž se budou bavit dlouhé hodiny, tedy dle toho co baterie dovolí? Zde jsou alespoň základní typy:

  • Závodní autíčka, formule
  • Terénní autíčka 

Shrnutí plusů RC autíček

  • Dají se pořídit už za pár stovek
  • Snadno se ovládají
  • Baterie vydrží déle, než například u kvadrikoptér a dronů
  • Kluci autíčka milují
  • Můžete s nimi jezdit jak doma, tak venku
  • Autíček je obrovský výběr