Jak najít vhodné dětské hřiště

Nemáte to štěstí, že jste majiteli většího dvorku nebo rovnou zahrady, kde je snadné vybudovat dětské hřiště? Pak určitě často řešíte otázku, kam s dětmi a jak je zabavit pokud možno na celý den.

Jak najít vhodné dětské hřiště

Pro maminky se nabízí veřejná dětská hřiště, která by neměla chybět v žádné obci, ve větších městech je jich pak mnohem více. A právě tehdy se může dostavit určité dilema, které z těchto hřišť vybrat. Záleží na různých faktorech, zejména jsou to:

  • Blízkost či vzdálenost hřiště

Pro rodiče je zajisté ideální takové hřiště, které se nachází blízko jejich bydliště. Bohužel ne vždy musí být toto hřiště lákadlem a jako lepší volba se může jevit modernější a lépe vybavené dětské hřiště o něco více vzdálené. Tato vzdálenost by ale neměla být až příliš veliká. Na druhou stranu i delší procházka s kočárkem maminkám svědčí, tak proč ne?

  • Vybavenost

Velmi důležitá je vybavenost daného hřiště, a to nejen z pohledu množství hraček a atrakcí, ale také z hlediska kvality a bezpečnosti. Jinak řečeno, vždy nejprve prověřte, zda nejsou atrakce zastaralé a zda na nich nehrozí uklouznutí, ulomení některé části, pořezání nebo odření dětí. A co by mělo k takovému dětskému hřišti rozhodně patřit?

1.Pískoviště a hračky na písek
2.Houpačky a prolézačky
3.Dětské domečky
4.Gumové a nafukovací atrakce
5.Travnatá plocha
6.Dětská odpočívadla

  • Zajištění pro rodiče

Součástí každého kvalitního dětského hřiště by mělo být ale také nějaké to místečko pro odpočinek dospělých. Mělo by se jednat o posezení, ze kterého je dobrý výhled na všechny atrakce a děti, nicméně by to mělo být zároveň místečko klidné a pohodlné. Ideální je posezení s občerstvením, to ale bývá výsadou jen některých hřišť ve velkých městech.

  • Okolí

Děti, ale především dospělí, ocení příjemné okolí a prostředí, které se bude k dětskému hřišti hodit. To znamená dostatek zeleně a doteku s přírodou, naopak absenci průmyslových staveb či nehezkých objektů, a v neposlední řadě také čisté ovzduší.