Jakou čtyřkolku pro dítě vybrat? Podívejte se na našeho průvodce!

Chystáte se koupit čtyřkolku pro dítě? Je to skvělý nápad na dárek k narozeninám, Vánocům, první zkušenosti s řízením vozidla nebo k jakékoli jiné důležité příležitosti. Ještě předtím si ale určitě přečtěte našeho průvodce! Vysvětlíme, jak vybrat vozítko podle věku dítěte a jakou čtyřkolku zvolit.

child-g66c140e41_1920

Nejdůležitější parametry čtyřkolek pro děti

Čtyřkolky jsou vynikající bateriová vozidla pro děti všech věkových kategorií. I děti věku od 2 let se začínají zajímat o automobilový průmysl a zvědavě si prohlížejí všechny typy vozidel, které vypadají „dospěle“. Čtyřkolka vhodně přizpůsobená věku dítěte je proto zárukou skvělé zábavy, nezapomenutelných dojmů a fantastickým způsobem, jak s ním trávit čas. Klíčové je však vědět, který model bude pro dítě vhodný. V tomto případě byste se měli řídit především bezpečností dítěte, které jej bude používat. Jaké parametry by tedy čtyřkolka pro děti měla mít? V první řadě se vyplatí, aby čtyřkolky pro děti měly minimálně 2 motory, např. 2x45 W, a baterii 12V/7Ah. Díky tomu bude možné dosáhnout maximální rychlosti 15 km/h. Takové parametry jistě potěší děti do 10-12 let. Dobrá elektrická čtyřkolka bude mít samozřejmě příslušná schválení a normy, které dokazují bezpečnost vozidla a jeho vysokou kvalitu. Maximální zatížení by mělo být o několik kilogramů vyšší, než je aktuální hmotnost dítěte. Tak máme jistotu, že čtyřkolku kupujeme na delší dobu. Bezpečnost kromě počtu a výkonu motorů a typu baterie výrazně ovlivňují také kola, která by měla být velká a vyrobena z polykarbonátu EVA. Díky tomu budou kopírovat nerovnosti terénu, po kterých se čtyřkolky běžně pohybují. Čtyřkolka pro dítě by navíc měla mít také bezpečnostní pásy a okamžitě reagující brzdu, která vám umožní čtyřkolku bezpečně zastavit (brždění je zajištěno elektrickými motory, které zároveň čtyřkolku pohánějí). Obvykle to funguje tak, že sundáte nohu z plynového pedálu. Pokud jde o atrakce a doplňkové efekty, je dobré, že čtyřkolka pro dítě vypadá realisticky a odráží vzhled „dospěláckého“ vozidla. Měly by také vydávat zvuky podobné skutečné čtyřkolce. V závislosti na modelu disponují také LED světly, klíčky zapalování, rádiem nebo možností připojení vlastní hudby MP3 do USB vstupu na panelu.

Jaká čtyřkolka pro dítě podle věku?

Jak jsme si již řekli, čtyřkolku vybíráme podle věku dítěte. Nyní se pojďme podívat na čtyřkolky v jednotlivých věkových kategoriích.

Jaká čtyřkolka pro dítě 3-5 let?

Na trhu existují tzv. mini čtyřkolky, které jsou vhodné pro děti již od 3 let. Na co se vyplatí věnovat pozornost při nákupu čtyřkolky pro menší děti? V první řadě bude nejlépe fungovat mini model. Pokud nabídka výrobce takové názvosloví neobsahuje, řiďte se výkonem, který by měl být alespoň 25 W, tyto požadavky ideálně splňuje tento model Elektrická čtyřkolka Little Monster. Rychlost vozidla by však neměla přesáhnout 3 km/h. To zajišťuje, že rodič může snadno držet krok s vozidlem a v případě potřeby reagovat. Obvykle čtyřkolky pro malé děti připomínají hračky, mohou být vybaveny i doplňkovými funkcemi, jako jsou melodie, světýlka nebo třeba možnost pustit si rádio.

Jaká čtyřkolka pro dítě 6-9 let?

Děti tohoto věku si chtějí jízdu užít samy. Vyplatí se zde vsadit na modely vybavené pohonem všech čtyř kol, díky kterému dítě překoná nerovnosti terénu. Je dobré, aby vybrané vozidlo mělo kola z EVA pěny, která skvěle tlumí případné nárazy. Aby čtyřkolka bez kontroly rodiče nevyvinula nepřiměřenou rychlost a neohrožovala dítě, je důležité, aby byla vybavena dálkovým ovládáním pro opatrovníka, díky kterému je možné vozidlo rychle zastavit a bezpečně. Do této skupiny čtyřkolek patří i modely, které může dítě nastartovat samo pomocí klíče. Doporučujeme tento náš model a naprostý HIT, který již prodáváme více než 10 let Dětská elektrická bugina 4x4 2.4GHz SuperStar.

Jaká čtyřkolka pro dítě 10-12 let?

20221016_152420

Pro děti tohoto věku budou stále nejbezpečnější variantou bateriové čtyřkolky přizpůsobené jejich váze. V tomto případě může vozidlo dosáhnout rychlosti cca 9-10 km/h nebo i 35km/h, ako tento náš nejsilnější model Tomido elektrická čtyřkolka MAX SPORT. Vyplatí se vybrat čtyřkolku s pohonem všech čtyř kol, která umožní velká dobrodružství v terénu jako například Dětská elektrická bugina 4x4 2.4GHz Monster XXL. Vzhledem k tomu, že každý rodič zná své dítě nejlépe, je na jeho rozhodnutí, zda k ovládání čtyřkolky použije dálkové ovládání či nikoliv.

Určitě si u nás vyberete ten správný model čtyřkolky HrackyZaDobreKacky.cz