Jsou v dnešní době elektrická autíčka bezpečná nebo vhodná pro naše děti?

Elektrické autíčko je forma zábavy pro děti od 2 do 8 let. Uvnitř elektrických autíček jsou baterie a elektrické motory, které pohánějí kola. Jejich rychlost se mnohdy pohybuje mezi 3 a 10 km/h, což lze přirovnat k rychlejší chůzi. Jenže v současné době je běžné, že ve výbavě autíček objevíte vychytávky, jako jsou osvětlená světla, klasické startování klíčkem a rádio s Bluetooth.

Rozšiřte denní aktivity dítěte

Většina opatrovníků se zajímá o každodenní plán svých dětí, který mimo jiné zahrnuje dostatek pohybu. V tu chvíli vyvstává otázka, zda je ještě prostor pro jízdu v elektrickém autíčku. Dětské elektrické autíčko není dopravní prostředek, ale hračka, která vyžaduje zapojení dítěte. Dítě samozřejmě nemusí jezdit v autě od rána do večera. Není to náhrada cvičení, ale spíše jejich doplněk.

girl-2607176_1922

Aby mělo dítě dostatek pohybu, můžete dítě vzít na odrážedlo, kolo nebo jinou sportovní aktivitu. Ježděním například v elektrickém autíčku Mercedes G63 AMG donutíte jít dítě ven. Konečně opustí svět obrazovek a užije si volné chvíle s vámi na čerstvém vzduchu. Procházka spojená s projížďkou v autíčku může být zábavnou kratochvílí. Elektrické autíčko může být i odměnou za odvedené úkoly!

K dispozici máte velký výběr

Někteří se nemohou odpoutat od myšlenky, že budou řídit klasická elektrická autíčka, jiní si zase potrpí spíše na motorky. Znáte to – sto dětí, sto chutí. Na výběr máte z těchto kategorií:

Jakmile budete mít jasno, jaká kategorie vám bude nejvíce vyhovovat, stačí se zamyslet nad tím, jaká značka a barva je pro vaše dítě vhodná. Nechejte dítě, aby si vybralo samo, o to více jej bude mít radši! Kromě toho se však vyplatí zvážit, jaké detaily a technologie by dítě zvládlo využívat.

Jsou v dnešní době elektrická autíčka bezpečná nebo vhodná pro naše děti?

Představte si situaci, kdy dítě jede v autíčku a vy jdete hned vedle. Dítě se naučí elektro vozítko rychle ovládat a po určité době přestane dávat pozor a začne řádit. Pro takové případy je většina nových modelů vybavena dalším ovládáním. Rodič může dětské elektrické autíčko kdykoli dálkově zastavit, a to i v případě, že dítě drží nohu na pedálu.  

girl-2607176_1920

Elektrické auto pro děti je vybaveno dostatečně vysokými hranami, aby z autíčka nemohly vypadnout, ani není tak rychlé, aby hrozilo nebezpečí úrazu. Dálkové ovládání je navíc užitečným zařízením pro jízdu s menšími dětmi, které nemohou autíčko samy řídit. Plynulé rozjezdy a různá nastavení rychlosti jsou samozřejmostí – to, aby se děti nelekaly a byly v bezpečí.

Co rozhodně nedělat při výběru elektrického autíčka?

Jeden cenný tip na závěr, který vám v závěru ušetří peníze. Nepodceňujte dostupnost náhradních dílů a kvalitu vyrobeného výrobku. Děti mohou elektro auta čas od času pěkně potrápit, a proto je nezbytné, aby se k modelu dodávaly i náhradní díly.

Náhradní díly pro elektrické vozíky nejsou příliš univerzální. To znamená, že v případě, že si vozík koupíte od určitého obchodníka, budete muset náhradní díly najít u toho samého obchodníka. Náhradní díly od jiných prodejců nemusí pasovat, a to i přesto, že jsou vyráběny speciálně pro elektro auto, které máte doma.