Závěsné houpačky nejvyšší kvality

Jak si odpočinout po náročném dni? Co by bylo lepší než dřevěná houpačka na čerstvém vzduchu? Na běžné starosti můžete zapomenout. Závěsná houpačka může být navíc úžasnou ozdobou, která zahradu či verandu nádherně zútulní. Vybírejte především podle vzhledu a velikosti, která se vám nejvíce líbí.

Na co se při výběru dívat?

  • Velikost a počet míst k sezení
  • Nosnost a stabilita
  • Typ konstrukce a sedací plochy
  • Pohodlnost a náročnost údržby

Jaký typ houpačky si pořídit?

Dnes na trhu najdete opravdu velký výběr zahradních houpacích závěsných křesel. Pokud ale toužíte spíše po něčem větším, kde se vejdete s dětmi či s partnerem, sáhněte raději po rodinné houpačce. V případě, že soukromí vám není cizí a rádi si užíváte své pohodlí, je pro vás závěsná houpačka ideální.

Závěsné křeslo 2

Bez nosnosti a stability to nepůjde

Musíte se dívat na možné zatížení houpačky. Bohužel se dnes úplně nemyslí na to, že by člověk mohl vážit i trochu víc (v jiných dobách to bylo běžné). Běžné zatížení je tedy na 110 kg a je dobré tuto hodnotu nepřekračovat. Jakmile nebudete dbát pokynů výrobců, ohrožujete tím bezpečnost a stabilitu.

Pokud máte doma děti, myslete na to, aby závěsná houpačka byla pevně uchycená a aby nikde nebyly ostré rohy, spoje a hrany. Nepodceňujte ani pevnost zavěšení.

Jakou vybrat konstrukci?

Nejvíce vyhledávané závěsné houpačky jsou z kovu, které jsou vyplétané. Ale houpačky ze dřeva jsou velmi okouzlující. Tyto modely jsou stále čím dál populárnější. Nicméně existují i materiály, jako lehký hliník v kombinaci s ratanem. U kovových, ratanových a různě tkaných sedacích ploch je důležité, aby součástí závěsné houpačky byly i podsedáky. V případě, že budete závěsné křeslo používat denně nebo několikrát týdně, dejte přednost dřevu, kovu a ratanu. Vysoce kvalitní, odolný materiál může být sice dražší, ale zaručí bezpečnost, pohodlí a komfort po dlouhou dobu.

Dřevěné křeslo 5

Vybírejte závěsné křeslo podle nabízeného komfortu

Každý materiál je jiný a potřebuje rozdílnou údržbu. Plast a kov otírejte navlhčeným hadříkem a kov musíte udržovat v suchu, abyste zabránili korozi. Ratan lze opláchnout a vyčistit, a následně nechat na vzduchu proschnout, a textil je nutné čistit jako čalouněný nábytek nebo prát. Nezapomínejte, že dřevěná závěsná houpačka musí být ošetřována mořidlem a impregnací.

Závěsné houpačky nejvyšší kvality

Některé houpačky vypadají lépe než jiné a také stojí víc. Ale stojí to zato. Kvalita těchto nabízených závěsných houpaček je opravdu dobrá. Snažte se ovšem vyvarovat zbrklých koupí, to že houpačka vypadá hezky, ještě neznamená, že tomu odpovídá cena. Kvalitní kus vám vydrží několik let a při správné údržbě vám bude dobře a spolehlivě sloužit!